28
oct.

Cutie decorativa, model floral

In cazul in care ai o cutie din lemn si nu stii ce sa faci cu ea, o poti personaliza si sa o faci cadou unei persoane dragi. De asemenea cutia din lemn o poti achizitiona si din magazinele specializate. Cutiile din lemn personalizate atrag foarte mult atat din punct de vedere al formei cat si al modului cum sunt pictate. Foloseste culori atragatoare pentru a decora o cutie din lemn. Iata de ce ai nevoie pentru a duce la bun sfarsit acest lucru:

  • cutie de lemn;
  • culori acrilice
  • vernis spray sau lac pentru acrilice
  • servetele
  • culori contur
  • vas cu apa

Cum procedezi?

Primul pas este sa dai o culoarea uniforma pe toata suprafata cutiei . Dupa ce ai pictat intreaga cutie, trebuie sa o lasi la uscat aproximativ 10 min. Dupa ce s-a uscat culoarea, deseneaza o floare (sau orice alt model doresti)  cu ajutorul conturului pe capacul cutiei. Ai grija sa faci petalele foarte mari pentru a le putea umple de culoare. Le poti face si nervuri pentru a crea un efect spectaculos. Dupa ce conturul a fost dat, lasa la uscat inca 5minute, apoi apuca-te de colorat cu ajutorul unei pensule fine, de dimensiune potrivita modelului conturat de tine anterior.

Fiind culori acrilice, pe baza de apa, se vor usca destul de rapid. Daca vrei sa le nuantezi, poti colora dupa ce culoarea de baza s-a uscat, peste primul strat de culoare, fara probleme. Acrilicele sunt culori foarte permisive. Daca ai la indemana si un spray sau un lac  pentru vernis, este ideal. Rezultatul te va incanta! Acesta ii va da o patina de luciu atractiv desenului tau , precum si va proteja in timp pictura facuta de tine in acrilice.