21
mai

Cum sa iti alegi corect hartia pentru pictura

Calitatea hartiei este cea mai importanta atunci cand vine vorba de pictura in acuarela. Daca alegeti hartia potrivita aceasta poate fi de mare ajutor si opera dumneavoastra de arta nu va trece neobservata. Dar cum alegi hartia potrivita?

In calitate de artist, pictor, trebuie sa stiti ca  hartia aleasa trebuie sa aiba anumite calitati care vor contribui la obtinerea unei opere de arta desavarsite. Hârtia dvstra  va trebui să poată rezista la mai multe spălări, să nu fie îngălbenită, să aibă o greutate suficientă și să fie consistentă în textura sa. Atunci când vă confruntați cu o cantitate atât de mare de hârtii, alegerea uneia singure poate deveni puțin copleșitoare, în special pentru începători. Aici am adunat mai multe informații pentru artiștii care doresc să afle mai multe despre hârtiile pentru pictura in acuarelă pentru a-i ajuta să selecteze materialele  optime pentru lucru.

Cum alegi hartia pentru pictura in acuarela?

Suprafata hartiei

Poate că una dintre primele alegeri pe care le veți întâlni atunci când selectați o hârtie de acuarelă este alegerea unui tip de suprafață. În general, hârtiile în acuarelă se incadreaza la una dintre cele trei categorii diferite ca si suprafață: presata la cald (HP), presata la rece (NU) și dura. Prin presarea la cald se obtine cea mai netedă hârtie de acuarelă și este excelentă pentru artiștii care doresc să-și redea subiectele cu detalii fine. Această lucrare este populară printre ilustratori și designeri, deoarece oferă un finisaj plat bun pentru reproducere. Hârtia presată la rece are o suprafață texturată medie, agreata de începători, deoarece este compatibilă cu o varietate de tehnici și aplicații. Rough, așa cum sugerează numele, este cea mai texturată hârtie pentru acuarelă. Gropile adânci din hârtie sunt strălucitoare dacă doriți să profitați la maximum de granulația vopselelor dvs. de acuarelă. Această hârtie foarte texturată este potrivită pentru cei cu un stil liber de pictură în acuarelă.

Greutatea hartiei

Alegerea dumneavoastra va fi  de asemenea, influentata de greutatea hârtiei pe care doriți să pictați. Hârtia este de obicei măsurată în grame pe metru pătrat. Hârtia ușoară va fi mai ieftină, dar va fi necesară întinderea ei înainte de utilizare. Hârtiile grele vor rezista bine la mai multe spălări și nu ar trebui să se întindă decât dacă se utilizează cantități excesive de apă. O regulă generală este că orice hârtie sub 425g va necesita întindere.

Formatul hartiei

Majoritatea hârtiilor în acuarelă sunt disponibile pentru cumpărare în mai multe formate. Deci, indiferent dacă doriți un tampon portabil pentru pictura în mișcare sau hârtie imperială completă pentru tablouri de format mare, va exista o dimensiune și un format adecvat pentru dvs.